tamasidr.hu    veganelet.hu    orvosokatisztanlatasert.hu    drtamasiajurveda.hu    szkitaegyesulet.hu    magyarintegrativmedicinaszovetseg.com

A WHO-i új egyezmény - út a medicinai diktatúrába?

Biserka Ilin Dr. Med.

A WHO független tanácsadó testületként alakult 1948-ban, azzal a céllal, hogy globális szinten támogassa az egészség megőrzését, technikai segítséget nyújtson az országoknak, nemzetközi szabványokat ajánljon az egészségügy területén, és adatokat gyűjtsön a világ egészségi állapotáról. Fórumként szolgál a különféle egészségügyi témák megvitatásához. Globális ajánlásai eddig nem voltak kötelező erejűek.

2021. december 1-jén megjelent a WHO új szerződés ajánlata, amely aláírásával a WHO új szerepet kapna, és ezzel az ajánlataiknak döntő súlya lenne, amelyek a tagállamok nemzeti törvényei és alkotmányai fölé helyezkednének.

Ajánlásai így jogilag kötelező erejűvé válnának, és ennek következtében a tagállamok teljesen elveszítenék szuverenitásukat, hogy a fertőző betegségek, a természeti katasztrófák, a klímaváltozás vagy a háború esetén intézkedésekről dönthessenek a saját belátásuk szerint.
Egy ilyen megegyezés számos visszaélési lehetőséget biztosítana a WHO számára.

A WHO mint konzultatív intézményként, anyagi érdekeltség nélkül alakult meg, amelyet kizárólag a tagországi tagdíjakból finanszíroztak. A közérdek volt az előtérben.
Ma a WHO-t két fő forrásból finanszírozzák: a tagállami tagdíjakból, amelyek az összes pénzügyi forrás kevesebb mint 20%-át fedezik, valamint a tagországok és magánadományozók önkéntes hozzájárulásaiból.

A WHO koordinátori és tanácsadói szerepe a globális egészségügy területén a 20. század végétől egyre jobban változott más szereplők bevonásával, mint a Világbank, a Bill és Melinda Gates Alapítvány, a GAVI, az amerikai elnöki vészhelyzet AIDS-elhárítási terv (PEPFAR) és sok más köz-magán partner, amely nem nélkülözi az érdek-hátteret.
Így a WHO az utolsó 25 évben egye jobban érdek konfliktusba keveredett. Az adományozók tendenciája, következésképpen az összeférhetetlenség megjelenéséhez vezet, ugyanis az adományozóknak nem igazán titkolt érdekeik vannak.

A számunkra nagyon fontos kérdés az, hogy akarjuk-e alávetni magunkat egy ilyen beállítású WHO-nak, az abszolutisztikus diktatúrájának és hatalmának?

Önéletrajza:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram