tamasidr.hu    veganelet.hu    orvosokatisztanlatasert.hu    drtamasiajurveda.hu    szkitaegyesulet.hu    magyarintegrativmedicinaszovetseg.com

Biserka Ilin, dr. med.

spec. pszichiáter, pedopszichiáter, pszichoterapeuta

1958-ban születtem Zentán, Vajdaságban.

A klasszikus gimnáziumot Zentán fejeztem be, az orvosi egyetemet pedig Újvidéken.

Akkor már sajnos a Vajdaságban élő magyarok ott nem igen tudtunk munkahelyet kapni, így Szlovéniában kerestem és kaptam lehetőséget.

Először a lendvai egészségházban kaptam munkát. Mint háziorvos dolgoztam majdnem öt évig. Ez magában foglalta az urgens medicinát is (az egészségházban és a terepen is). Két évig a gyermekgyógyászt helyettesítettem a prakszisában.

Majdnem hét év szomatikus medicina alkalmazása (praktizálása) után sikerült megkapni a kívánt specializációt. Elvégeztem a szakképzést (specializációt) pszichiátriából, a szubspecializációt pedopszichiátriából (gyermek és serdülőkori pszichiátria), és a specializációt pszichoterápiából. Klasszikus pszichiátriával nem igen foglalkoztam, vagyis csak a specializáció alatt. Főleg pszichoterápia lett a szűkebb szakmai területem és ezen a téren invesztáltam szakmailag a legtöbbet. Széles körű tudást szereztem a pszichoterápia terén és még mindig aktívan részt veszek a képzésekben.

Először nyilvános egészségügyi intézetben dolgoztam (multidiszciplináris teamnek voltam a vezetője). A nyugdíjazás előtti 10 évben pedig az önfizető pszichoterápiás prakszisomban folytattam a munkámat. Most bő három éve nyugdíjban vagyok (egészségi okok miatt idő előtti nyugdíjba mentem), de még aktívan kisebb méretben részt veszek a képzés terén (a fiatal kollégák szupervíziójában).

Az utolsó két évben főleg az aktuális problematikával foglalkozom (etika és jog területén).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram