tamasidr.hu    veganelet.hu    orvosokatisztanlatasert.hu    drtamasiajurveda.hu    szkitaegyesulet.hu    magyarintegrativmedicinaszovetseg.com

Dr. Pócs Alfréd

1955, március 24-én született Egerben tősgyökeres egri családban.
Iskoláit az 1. sz. egri iskolában kezdte, Miskolcon folytatta és Gyöngyösön fejezte be,ahol érettségizett 1973-ban, a Berze Nagy János gimnáziumban.

Ez a sok kitérő, Édesapja 1956-os múltja miatt volt, amikor is börtönben volt, majd a kiszabadulás után, amikor a káder lapja elérte az új munkahelyét, az illetékes igazgató
mindig úgy alakította, hogy el kellett hagyni azt a munkahelyet. Már a nagyapja is az egri várbörtönbe került a "Felszabadítást " követően.

Kitűnő bizonyítványa ellenére is már a gimnáziumba is csak pótfelvételivel kerülhetett be.

Ez meghatározó volt életében, megalapozta harcosságát és az igazságtalan rendszerek elleni határozott fellépésre sarkallta.
Érettségi után a debreceni Orvostudományi Egyetemre került, ahol 1981-ben végzett általános orvosként. A város és a szülőföld szeretete haza vezérelte és 1981-től egy munkahelyen dolgozott az egri Markhót Ferenc kórházban, ahol először sebészeti, majd traumatológiai és ortopédiai szakvizsgát tett.

Házasságban él, 3 gyermek -2 fiú és egy leány édesapja, 35, 33, 22 évesek a gyerekek.
A legnagyobb is egészségügyben dolgozik, mentősként, a középső Szegeden él szintén orvosként és egyetemen tanít, Magatartástudományi intézetben, házas és egy pici gyermek édesapja. A legkisebbik gyermek leány negyedéves joghallgató a Pázmány Péter Jogtudományi egyetemen.

Orvosi munkája mellett mindig végzett közösségi munkát is, a kórházban a Medicaritas Orvos Szakszervezet vezetője volt éveken keresztül, 2008-ban a Hosp Invest regnálása idején is ebben a pozícióban volt, a Nővéri Szakszervezettel együtt szervezték meg a Kórház ellenállását a kórházi privatizációval szemben, mely több éves küzdelmet jelentett, ami a kórház 2 éves elhagyásával járt, de sikerre vitték a küzdelmet, a HospInvest teljes bukását sikerült elérni , ezzel megakadályozva az ország többi kórházának privatizációját is, valamint sikerült megmenteni a magyar egészségügyet az összeomlástól.

2010-től 2016-ig ismét az egri kórháznál dolgozott, majd mint az egri Orvosi Kamara elnöke, ismét harcba szállt, a kórház és a betegek érdekében, az egyik napról a másikra idehelyezett kórház igazgatóval. A közdelemre a felhatalmazást a megyei orvosi Kamarától kapta, hiszen a kórházban rendszeresen nem működött a CT, nem volt meleg víz, nem működött a műszer sterilizátor, ami már a betegek életét is veszélyeztette. A harc sikerrel járt, mert az igazgatónőt soron kívül eltávolították, de az egri kórházba visszakerülnie nem sikerült, ismét politikai száműzetésbe kényszerült, és a mai napig is így van ,Pásztóra,Gyöngyösre,Salgótarjánba és Ózdra jár dolgozni,pedig a kórházzal szemben lakik.

Jelenleg is az Orvosi Kamara vezetője, ahol rendszeresen szervez továbbképzéseket, évtizedes múltra visszatekintő már hagyománnyá vált Orvosbált, valamint nyugdíjasok és rezidensek összejöveteleit szervezi meg.

A kórházvédelmi munkájáért Pro Sanitate díjat kapott 2010.július 8-án Dr. Réthelyi Miklóstól a minisztertől.
Sumnum Bonum díjat kapott a Kórházvédő csapat az Országos Orvosi Kamarától .
Immár 15 éve elnöke a Hun Fokos Szövetség Hagyományőrző Egyesületnek, mely során
sok száz előadást, hagyományőrző rendezvényeket, gimnáziumi , történelmi versenyeket rendeztek Eger város lakosai számára. Filmvetítéseket valamint, országos konferenciákat is szervezett a Szent Koronáról, a Vízről, a Földről.

Mint orvos számtalan esetben tartott egészséges életmódra való nevelés témában előadásokat.
Ugyanakkor példamutató sportos életmóddal mutatva irányt a betegeknek az egészséges életvitel kialakításában. Senior úszóként korosztályában többszörös országos csúcstartó, ill.
többszörös orvos világbajnok volt.

Tagja a történelmi vitézi rendnek is, itt elsősorban az egri hősök hagyományának ápolásával,emléktábla felállításával, koszorúzások szervezésével igyekszik méltatni a hősök emlékét.
Tagja az egri Fertálymesteri Szervezetnek is 2005 óta, aktívan részt vesz munkájukban jelenleg is.

Az Országos Orvosi Kamarától többször kapott Kiváló Sportoló oklevelet, ill. Kórházi Főigazgatói dicséretet a sporteredményei miatt, Eger várostól egyszer az év Senior sportolói díjat kapta.

Közel 40 szakmai előadást tartott,orvos kongresszusokon, ill. szakmai cikkeket Orvosi Lapokban pl. - Orvosi Hetilap, Magyar Trauma és ortopédia- Transzfúzió ebből 7 db első szerzőként.

A Városvédő Egyesület tagjaként is aktív szerepet vállalt és vállal Eger város környezetének alakításában, szépítésében.Többször tiltakozó megmozdulások szervezésével sikerült a városvédő egyesület céljait elérni, pl. az Agóra kulturális központ létrehozását, melynek fenntartása Eger városának évente 600 millió Ft-ba került volna.Száműzetése jelenleg is tart ,pedig az Egyenlő Bánásmód hatóság is megállapította hogy kamarai munkája miatt lett eltávolítva munkahelyéről és vele szemben megtorlást alkalmaztak.

Előadásának rövid összefoglalója:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram