tamasidr.hu    veganelet.hu    orvosokatisztanlatasert.hu    drtamasiajurveda.hu    szkitaegyesulet.hu    magyarintegrativmedicinaszovetseg.com

Dr. Pócs Alfréd

1955, március 24-én született Egerben tősgyökeres egri családban.
Iskoláit az 1. sz. egri iskolában kezdte, Miskolcon folytatta és Gyöngyösön fejezte be,ahol érettségizett 1973-ban, a Berze Nagy János gimnáziumban.

Ez a sok kitérő, Édesapja 1956-os múltja miatt volt, amikor is börtönben volt, majd a kiszabadulás után, amikor a káder lapja elérte az új munkahelyét, az illetékes igazgató
mindig úgy alakította, hogy el kellett hagyni azt a munkahelyet. Már a nagyapja is az egri várbörtönbe került a "Felszabadítást " követően.

Kitűnő bizonyítványa ellenére is már a gimnáziumba is csak pótfelvételivel kerülhetett be.

Ez meghatározó volt életében, megalapozta harcosságát és az igazságtalan rendszerek elleni határozott fellépésre sarkallta.
Érettségi után a debreceni Orvostudományi Egyetemre került, ahol 1981-ben végzett általános orvosként. A város és a szülőföld szeretete haza vezérelte és 1981-től egy munkahelyen dolgozott az egri Markhót Ferenc kórházban, ahol először sebészeti, majd traumatológiai és ortopédiai szakvizsgát tett.

Házasságban él, 3 gyermek -2 fiú és egy leány édesapja, 35, 33, 22 évesek a gyerekek.
A legnagyobb is egészségügyben dolgozik, mentősként, a középső Szegeden él szintén orvosként és egyetemen tanít, Magatartástudományi intézetben, házas és egy pici gyermek édesapja. A legkisebbik gyermek leány negyedéves joghallgató a Pázmány Péter Jogtudományi egyetemen.

Orvosi munkája mellett mindig végzett közösségi munkát is, a kórházban a Medicaritas Orvos Szakszervezet vezetője volt éveken keresztül, 2008-ban a Hosp Invest regnálása idején is ebben a pozícióban volt, a Nővéri Szakszervezettel együtt szervezték meg a Kórház ellenállását a kórházi privatizációval szemben, mely több éves küzdelmet jelentett, ami a kórház 2 éves elhagyásával járt, de sikerre vitték a küzdelmet, a HospInvest teljes bukását sikerült elérni , ezzel megakadályozva az ország többi kórházának privatizációját is, valamint sikerült megmenteni a magyar egészségügyet az összeomlástól.

2010-től 2016-ig ismét az egri kórháznál dolgozott, majd mint az egri Orvosi Kamara elnöke, ismét harcba szállt, a kórház és a betegek érdekében, az egyik napról a másikra idehelyezett kórház igazgatóval. A közdelemre a felhatalmazást a megyei orvosi Kamarától kapta, hiszen a kórházban rendszeresen nem működött a CT, nem volt meleg víz, nem működött a műszer sterilizátor, ami már a betegek életét is veszélyeztette. A harc sikerrel járt, mert az igazgatónőt soron kívül eltávolították, de az egri kórházba visszakerülnie nem sikerült, ismét politikai száműzetésbe kényszerült, és a mai napig is így van ,Pásztóra,Gyöngyösre,Salgótarjánba és Ózdra jár dolgozni,pedig a kórházzal szemben lakik.

Jelenleg is az Orvosi Kamara vezetője, ahol rendszeresen szervez továbbképzéseket, évtizedes múltra visszatekintő már hagyománnyá vált Orvosbált, valamint nyugdíjasok és rezidensek összejöveteleit szervezi meg.

A kórházvédelmi munkájáért Pro Sanitate díjat kapott 2010.július 8-án Dr. Réthelyi Miklóstól a minisztertől.
Sumnum Bonum díjat kapott a Kórházvédő csapat az Országos Orvosi Kamarától .
Immár 15 éve elnöke a Hun Fokos Szövetség Hagyományőrző Egyesületnek, mely során
sok száz előadást, hagyományőrző rendezvényeket, gimnáziumi , történelmi versenyeket rendeztek Eger város lakosai számára. Filmvetítéseket valamint, országos konferenciákat is szervezett a Szent Koronáról, a Vízről, a Földről.

Mint orvos számtalan esetben tartott egészséges életmódra való nevelés témában előadásokat.
Ugyanakkor példamutató sportos életmóddal mutatva irányt a betegeknek az egészséges életvitel kialakításában. Senior úszóként korosztályában többszörös országos csúcstartó, ill.
többszörös orvos világbajnok volt.

Tagja a történelmi vitézi rendnek is, itt elsősorban az egri hősök hagyományának ápolásával,emléktábla felállításával, koszorúzások szervezésével igyekszik méltatni a hősök emlékét.
Tagja az egri Fertálymesteri Szervezetnek is 2005 óta, aktívan részt vesz munkájukban jelenleg is.

Az Országos Orvosi Kamarától többször kapott Kiváló Sportoló oklevelet, ill. Kórházi Főigazgatói dicséretet a sporteredményei miatt, Eger várostól egyszer az év Senior sportolói díjat kapta.

Közel 40 szakmai előadást tartott,orvos kongresszusokon, ill. szakmai cikkeket Orvosi Lapokban pl. - Orvosi Hetilap, Magyar Trauma és ortopédia- Transzfúzió ebből 7 db első szerzőként.

A Városvédő Egyesület tagjaként is aktív szerepet vállalt és vállal Eger város környezetének alakításában, szépítésében.Többször tiltakozó megmozdulások szervezésével sikerült a városvédő egyesület céljait elérni, pl. az Agóra kulturális központ létrehozását, melynek fenntartása Eger városának évente 600 millió Ft-ba került volna.Száműzetése jelenleg is tart ,pedig az Egyenlő Bánásmód hatóság is megállapította hogy kamarai munkája miatt lett eltávolítva munkahelyéről és vele szemben megtorlást alkalmaztak.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram