tamasidr.hu    veganelet.hu    orvosokatisztanlatasert.hu    drtamasiajurveda.hu    szkitaegyesulet.hu    magyarintegrativmedicinaszovetseg.com

Oltási szövődmények a fogorvosi praxisban

Dr. Ormay Péter

2005-ben egy – mint utóbb kiderült – kísérleti BCG oltás kapcsán találkoztam oltás okozta „nemkívánatos mellékhatás”-sal. Ettől az időtől kezdve - nem feltétel nélküli hiszékenységgel - figyelem a vakcina gyártók törekvéseit, üzleti célját, profitorientált kommunikációját.

A 2 és fél éve Covidnak elnevezett járvány és kezelése számos jogi és orvosetikai problémát mutatott meg nekünk, gyakran logikátlan és elhibázott intézkedések sorozatával. És persze nincs még vége! A cél, ami felé haladunk nem tisztán világos.

A fogorvosi székbe a legtöbben szorongással ülnek be. Ha csak néhány másodperc haladékért, de ilyenkor sokan megnyílnak és mesélni kezdik mi történt velük az oltások után. A bőrelváltozásokat, nyálkahártya elváltozásokat sokszor nem lehet nem észrevenni. Azzal a pácienssel, aki korábban már járt a rendelőben, de most mozgásában nehezítetten, bevérzett szemmel, vagy rosszulléttel küzdve ül be a székbe, valami történt vele. Gyakorló orvosként kötelességem élni a gyanúval, hogy mindez lehet az oltás hatása is. Volt már rá példa a történelemben.

Rövid előadásomban azokat a tapasztalatokat gyűjtöttem össze, melyek a fogorvosi területet ölelik át. Egy génterápiás, sietve bevezetett kiforratlan eljárás hosszú távú következményei beláthatatlanok, és ha nem akarunk szembesülni velük ez a lehető legnagyobb hiba.

A korábban már bevált orvosi rendszer a szövődmények bejelentésére megváltozott. Létrehoztunk egy bejelentést segítő weboldalt, ennek tapasztalatait is ismertetem. Mindezt a „nil nocere” alapelv szem előtt tartásával.

Önéletrajza:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram