tamasidr.hu    veganelet.hu    orvosokatisztanlatasert.hu    drtamasiajurveda.hu    szkitaegyesulet.hu    magyarintegrativmedicinaszovetseg.com

Itt a jövő orvostudománya születik

2021-06-11
 | 

A Corona világválság megmutatta, hogy a jelenlegi egészségügy és orvostudomány olyan mértékben függ a gyógyszergyárak, gazdasági szereplők érdekeltségeitől, hogy azzal épp áltudománnyá válik és az alapfeladatainak ellátására válik képtelenné: a beteg embert utasítja el, az egyszerű megelőző módszerek helyett a mellékhatásokkal teli gyógyszereket írja elő miközben azok hatásosságára semmilyen mérvadó bizonyítéka nincs.

A modern orvostudomány minden értéke ellenére erkölcsileg, etikailag megbukott a hitelesség versenyében. Azt is látjuk, hogy a mértékadó tudományosság hiányát a politikai áltudományos propaganda képes átmenetileg pótolni, ezzel tovább süllyesztve a valódi orvostudomány hitelét. Ezzel szemben a tradícionális (történeti, népi, ókori) orvoslás erkölcsileg, spirituálisan bizonyosan magasabb szintű, de a tudományos újrafelfedezés, bizonyítás nélkül azért válhat áltudománnyá, mert sok esetben hiányoznak a tudományos vizsgálatok jól bevált módszerei, így az ősi információkat szűrés nélkül használja. Tudjuk, hogy ha egyetlen gyógyszert készítünk, akkor 30.000 molekulát kell megvizsgálni ahhoz, hogy egy valós, jó hatású gyógyszert találjanak, míg ugyanez a hagyományos népi gyógyászat ismereteinek vizsgálatával csupán 10 "ötlet", vagyis minden tizedik népi megfigyelésből lesz egy bevizsgált jó gyógyszer. A világ újra fel kell fedezze az egyszerű tradícionális módszereket, gyógynövényeket és megelőző módszereket. A tudomány - így az orvostudomány is - akkor érték, ha független, ha valódi értékekre épít és képes kiküszöbölni az áltudomány információit. Hiszünk abban, hogy az új orvostudomány a gyógyszer cégek profittermelési érdekei helyett, a régmúlt orvosi ismereteihez fog újra visszanyúlni, így természetközelivé és a már értelmetlen technikalizálódás helyett újra személyessé válik!

Tudományos alapok és az ősi tudáskincs szintézise szükséges

Tudjuk, hogy ha az ősi tudásból indulunk ki, akkor nem sötétben tapogatózunk, a tudományos találati valószínűség szinte biztos. Ezért szükség van a népi gyógyítók, a füves emberek, a távolkeleti orvostudomány ismereteinek, gyűjtésére és kutatására. Népgyógyászat, ájurvéda, hagyományos kínai orvoslás és életmód. Ezek képezik a Caraka Alapítvány tudományos kutatásra vonatkozó kezdeményezéseinek alapjait.

Kutatási projektek

Tudományos adatgyűjtés, klinikai vizsgálatok, gyógynövények és más természetes anyagok laboratóriumi vizsgálata. Elsősorban e három területen indít az alapítvány önálló kutatásokat, vagy fogad be kutatási projekteket.

Minden kezdeményezésre nyitottak vagyunk, amely ennek az ősi gyógyítási területnek a kutatását célozza.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram