tamasidr.hu    veganelet.hu    orvosokatisztanlatasert.hu    drtamasiajurveda.hu    szkitaegyesulet.hu    magyarintegrativmedicinaszovetseg.com

Mit tervez a közeljövőben számunkra a WHO?

Mit tervez a közeljövőben számunkra a WHO?

A WHO független tanácsadó testületként alakult 1948-ban, az UN keretén belül, azzal a céllal, hogy globális szinten támogassa az egészség megőrzését. Fórumként szolgált a különféle egészségügyi témák megvitatásához. A WHO ajánlatai eddig sohasem voltak senki számára kötelezőek.

2021 december 1-jén megjelent a WHO új Pandémiai egyezmény ajánlata, amellyel a WHO teljesen új szerepet kapna. Az ajánlataiknak döntő súlya lenne, jogilag kötelező erejűvé válnának, és ennek következtében a tagállamok teljesen elveszítenék szuverenitásukat, hogy a fertőző betegségek, a természeti katasztrófák, a klímaváltozás vagy háború esetén intézkedésekről dönthessenek a saját belátásuk szerint.

Az IHR (Inernational Health Regulations=Nemzetközi egészségügyi előírások) előírásai jogilag kötelezőek a WHO tagállamainak. Az újonnan átalakított harmadik amandmán érvényesülésével mi elvesztenénk még az alap emberi jogainkat is.

Egy ilyen megegyezés számos visszaélési lehetőséget biztosítana a WHO számára.

A WHO anyagi érdekeltség nélküli intézménynek alakult meg, amelyet kizárólag a tagországok finanszíroztak. A közérdek volt előtérben. Ma a WHO tagállami tagdíja az összes pénzügyi forrásnak 16-20%-át fedezi, a tagországok és magánadományozók önkéntes hozzájárulásaiból pedig több mint 80% jövedelem ered. Az adományozók nem nélkülözik az érdek-hátteret. Igy a WHO az utolsó 25-30 évben egyre jobban érdekkonfliktusba keveredett, ugyanis az adományozóknak nem igazán titkolt érdekeik vannak.

Ha a WHO érvényesítené a megváltoztatott IHR szabályokat és a Pandémiai egyezményt ez egy disztópikus világba sodorna bennünket.

Ilyen jövőt tervez a WHO a közeljövőben a számunkra.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram